Kappepimping og old school sykesøsterhatter

I dag har jeg vært både praktisk og kreativ. Det er ikke ofte jeg er begge deler. Som oftest er jeg ærlig talt for lat til å gjøre noe som helst, og hvis jeg ikke er for lat, så skal jeg love deg at det kreative vinner. Merkelig nok ser likevel leiligeten min magisk ryddig ut. Det er bare fordi jeg elsker organisering. Eller fordi jeg kan trylle. Det er nesten det samme egentlig. Etter å ha vasket hele leiligheten, gikk jeg løs på oppgaven med å lage old school sykesøsterhatter. Slike som sykesøsterne brukte før i tiden. Jeg trenger slike til laiven jeg arrangerer i juli, for jeg skal være nettopp en sykesøster. De er pinlig enkle å lage. Alt du trenger er litt tykt, hvitt bomullsstoff og fliselin for å stive til hatten.

Resultatet ble slik:

Jeg har også pimpet opp ullkappen min i dag. Da jeg først laget den for et par år siden sydde jeg bare kastesting rundt kantene for å pynte den litt, men jeg har lenge hatt lyst til å sy på et penere kantebånd. Derfor stakk jeg innom en tekstilbutikk i sentrum i går og kjøpte en nydelig brodert kantebånd som passet perfekt til kappen.

Slik så kappen ut før.

Og slik ser den ut nå. Jeg elsker det nye kantebåndet. Det er så fint!

10 kommentarer

Hylja

18.06.2012 kl.15:36

Én dag... en dag skal jeg sy min egen kappe. For den der var fin!

ywea

18.06.2012 kl.20:17

det varmer mitt hjerte når du legger ut slike sy-poster. blir så stolt da vet du ;) flinka har kommet lagt siden vi skulle sy vikingkjole til deg.

Heresetai

19.06.2012 kl.08:25

Hylja: Det er faktisk veldig lett! Min kappe har vel tre sømmer alt i alt, så du skal egentlig være både blind og lam for ikke å greie å sy den :P

Heresetai

19.06.2012 kl.08:25

ywea: Hoho! Ja. Da visste jeg ikke hva sømrom var engang ;)

Barbarella

19.06.2012 kl.18:04

Hvis du trenger, kan du låne en gammel sykepleierkjole av meg, fra gamle SIA, av det kjedelige og usexy slaget. Ville kunne passe til en skikkelig slem jordmor i laiven din..?

Heresetai

20.06.2012 kl.07:51

Barbarella: Jeg får sydd Røde Kors sykepleierkjoler anno WW2, så jeg kommer til å være vel rustet. Men takk for tilbudet :)

Cecilie

23.06.2012 kl.22:52

Åh, så fin kappe! O.o Jeg har sydd egen kappe et par ganger før, men har ikke hatt råd til tykt, fint stoff som jeg egentlig ville ha. Håper på å få sydd en skikkelig kappe en gang. ^^

Heresetai

25.06.2012 kl.17:19

Cecilie: Tusen takk! Jeg er veldig glad i den. Dessverre er ull litt dyrt, så jeg skjønner at det ikke er det første du bruker sparepengene dine på. Jeg kan imidlertid si at det definitivt er verdt pengene! Hvis du bruker den en del på laiv og slikt, så betaler den seg tilbake med å holde deg både varm og tørr. I tillegg er ull utrolig holdbart, så den vil vare leeeenge :)

Frida (Shadivha)

25.06.2012 kl.17:41

Ja, ull er definitivt noe jeg kommer til å bruke penger på når jeg har råd. :D

Heresetai

26.06.2012 kl.09:41

Frida (Shadivha): Ull begynner å høres ut som et kodeord for dop nå. men det er altså bare ull, og det er awesome ;)

Skriv en ny kommentar

hits